Laboratorium Biooil Ksylitol Fiński Cukier Brzozowy 500G

Laboratorium Biooil Ksylitol Fiński Cukier Brzozowy 500G

21,66 

Zobacz cenę

Laboratorium Biooil Ksylitol Fiński Cukier Brzozowy 500G

Ksylitol zwany również Xylitolem to cieszący się coraz większą popularnością zastępnik białego cukru. To naturalna substancja słodząca, oryginalnie pozyskiwana z kory brzozy. W związku z tym, że cechuje się dużo mniejszą kalorycznością, jest coraz częściej wybierany zamiast cukru.Skład xylitoluXylitol to związek organiczny, który składa się z cząsteczek cukru i alkoholu. Ma bardzo słodki smak – jest jednym z najchętniej wykorzystywanych słodzików. Może z powodzeniem w 100% zastępować klasyczny cukier. Wyglądem przypomina znany nam dobrze biały cukier – również ma białą barwę i kryształową budowę. Ksylitol charakteryzuje się dużo niższym indeksem glikemicznym niż tradycyjny cukier, przez co może być stosowany również przez diabetyków i osoby będące na diecie.Ksylitol – jak stosować?Ksylitol ma szerokie zastosowanie – można używać go do słodzenia napojów, do przygotowywania deserów, do pieczenia, a nawet dodawać do koktajli i surówek (np. z kapusty, aby przełamać jej goryczkę). Dziennie zaleca się nie przekraczać 15 g tego naturalnego słodzika. Ksylitol jest odporny na ciepło – można więc poddawać go obróbce termicznej.Xylitol fińskiOryginalny ksylitol produkowany jest z kory brzozy fińskiej – to najlepszy jakościowo produkt. Ksylitol można też pozyskać z innych źródeł: kory brzozy innego pochodzenia, niektórych owoców, kukurydzy. Jeśli zależy Państwu na dobrej jakości produktu, warto sięgać po ten z brzozy fińskiej.Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal, tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone g; węglowodany 99,8 g w tym cukry 0,2 g, w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 99,5 g; białko 0 g, sól 0,01 g

Laboratorium Biooil Cukier i słodziki

kamerka gdynia, baileys truskawkowy z czym pić, lody z żelkami, owoce z dostawą, lizak czekoladowy, colgate triple action, biurka kielce

yyyyy

Login